Μαθήματα Σχεδίου και Χρώματος.

Ακόμα και με μια σύντομη κι εντελώς τυχαία αναδρομή στην Ιστορία, εύκολα θα διακρίνουμε κι από τα πρώτα κιόλας δείγματα, πως η ενασχόληση του ανθρώπου με τις τέχνες είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξελικτική του πορεία ως οντότητα και την επίγνωση της θέσης του στον κόσμο.

Χιλιετίες πριν για παράδειγμα, ο Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος μας λέει πως “τίποτα δεν εξημερώνει περισσότερο τα ήθη και δεν απομακρύνει από αυτά την αγριότητα, όσο η σταθερή αφοσίωση στη σπουδή των καλών τεχνών”. Αργότερα, ο Όσκαρ Ουάιλντ παρουσιάζει την τέχνη ως την “προσπάθεια να υποδείξει κανείς στη ζωή τον σωστό δρόμο”, ενώ ο Βίνσεντ βαν Γκοχ μας προτρέπει “να ζωγραφίσουμε ακόμα κι αν ακούμε μέσα μας μια φωνή που μας λέει πως δεν μπορούμε και τότε αυτή η φωνή θα σωπάσει”.

Στα μέσα του 19ου αιώνα, ο Ραλφ Γουάλντο Έμερσον μας ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο, λέγοντάς μας πως “ακόμα κι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης υπήρξε κάποτε αρχάριος” και ο ελληνικής καταγωγής Κίμων Νικολαΐδης, από τις πρώτες κιόλας δεκαετίες του εικοστού αιώνα, να μας λέει πως “Το να μάθεις να ζωγραφίζεις, είναι βασικά θέμα να μάθεις να βλέπεις. Να βλέπεις σωστά. Και αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα από το να βλέπεις απλά με το μάτι” και ότι “Δεν γίνεται να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησε ο Σεζάν. Πρέπει να αρχίσεις από εκεί που άρχισε κι εκείνος. Από το μηδέν”.

Σήμερα οι Σχολές Καλών Τεχνών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα σεπτά αυτά τεμένη των Μουσών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα και Ιωάννινα, τα τέσσερα σημεία του καλλιτεχνικού ορίζοντα στην Ελλάδα, σημεία ώσμωσης ταλέντου και σκληρής δουλειάς, καλλιτεχνικής και διδακτικής παιδείας, εξάγουν κάθε εξάμηνο, νέους πτυχιούχους επιστήμονες καλλιτέχνες, τόσο προς την αγορά εργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όσο και ελεύθερους επαγγελματίες, απόφοιτους Aνώτατων Eκπαιδευτικών Iδρυμάτων.

Μια περιήγηση στον ιστότοπο και τον οδηγό σπουδών του κάθε τμήματος, θα μας δώσει άμεσα, κάθε απαραίτητη πληροφορία.

Η εισαγωγή όμως των σπουδαστών στις Σχολές Καλών Τεχνών, βασίζεται στην επιτυχία τους, σε εισιτήριες εξετάσεις, που διενεργούνται κάθε φθινόπωρο, στις εγκαταστάσεις του κάθε τμήματος. Μια διαδικασία, ανεξάρτητη και αδέσμευτη από τις πανελλαδικές εξετάσεις, όμως με συγκεκριμένο και δεσμευτικό αριθμό επιλαχόντων κάθε χρονιά. Κάθε υποψήφιος, πέραν των επί μέρους διαδικασιών, καλείται να ανταπεξέλθει ως προς την αποτυπωτική του ικανότητα στο σχέδιο και το χρώμα. Μια απαιτητική διαδικασία, με σημείο εκκίνησης, την ακόμα πιο απαιτητική προετοιμασία.

Το “STaRT_Studio”, αναλαμβάνει να προετοιμάσει τους υποψήφιους για την επιτυχία τους. Εκεί που σταματά κάθε ερασιτεχνική ή ανεπαρκής ενασχόληση, το “STaRT_Studio” γίνεται το σημείο εκκίνησης, για το κάθε προσωπικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης. Η αφετηρία για μια πορεία με σπουδές σε μια Σχολή Καλών Τεχνών. Mε βάση το ακαδημαϊκό ύφος, εισάγει τους υποψήφιους στους κανόνες και τις τεχνικές παρατήρησης και αποτύπωσης εκ του φυσικού και διευρύνει με διαθεματικές εργασίες την εικονοπλαστική εξάσκηση και την διαμόρφωση και ανέλιξη προσωπικού στιλ γραφής. Οι υποψήφιοι στοχεύουν στη δόμηση σύνθεσης και προτομής με κάθε υλικό, μέσα από επαναληπτικές ασκήσεις με σύνθετες θεματικές, καθώς και ασκήσεις προσομοίωσης με τις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν θεματικά και χρονικά, σε συνθήκες εξετάσεων.

Το “STaRT_Studio”, δεν εγγυείται την επιτυχία των υποψηφίων, μόνο από τους ήδη επιτυχόντες μαθητές του στις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά και από τους ήδη πλέον πτυχιούχους απόφοιτους και ήδη εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και ελεύθερους επαγγελματίες.
























*Υπηρεσία προσωρινά ΜΗ διαθέσιμη


Πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Τηλ(+30): 697 839 8673


Ρήμος Αργύριος


Ζωγράφος, Γλύπτης, 
Εκπαιδευτικός
.




Έργα μαθητών του "STaRT_Studio":